Vai esi desertu cienītājs, bet vēlies samazināt miltu daudzumu savā ēdienkartē? Tad mūsu šodienas recepte ir tieši tev! Šajā jogurta pīrāgā nav ne miltu, ne mannas – tas ir garšīgs, viegli pagatavojams un ļoti lēts.
Rezultāts? Gaisīgs un maigs gardums, kas līdzinās pūkainam mākonītim!
Tas ir tāpēc, ka pīrāga gatavošanas procesā olu dzeltenumi un baltumi tiek saputoti atsevišķi. Stingri sakultās olbaltuma putas ieslēdz sevī sīkākos gaisa burbulīšus, kas, iejaukti mīklā, saglabājas un nodrošina pīrāgam porainu un vieglu struktūru.
Precīzs sastāvdaļu saraksts atrodams raksta beigās!
Sāksim gatavot!
Pagatavošanas gaita:
1. Atdali olu baltumus un dzeltenumus. Sakul olu dzeltenumus ar cukuru.
2. Pievieno maisījumam jogurtu, cieti un citrona miziņas. Kul, līdz izveidojas viendabīga masa.
3. Ar mikseri sakul olu baltumus stingrās putās. Starp citu, paātrināt procesu, palielināt apjomu un stabilizēt gaisīgo masu palīdzēs citrona sula.
Līdzko olu baltumi sāk putoties, pievieno dažus pilienus citronu sulas vai naža galu citronskābes.
4. Liec olu baltuma putas jogurta un olu dzeltenuma masai.
5. Uzmanīgi iecilā olu baltumus dzeltenumu un jogurta masā ar putu slotiņu.
6. Ieklāj formā cepamo papīru. Lej formā mīklu.
7. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādu temperatūrai. Cep pīrāgu 45 minūtes.
8. Ja vēlies, pīrāga virsu vari dekorēt ar pūdercukuru.
9. Tas arī viss, pīrāgs ir gatavs.
10. Labu apetīti!
Sastāvdaļas:
4 olas
400 grieķu jogurta
100 g cukura
50 g kartupeļu cietes
Viena citrona miziņa rīvēta
1 tējkarote cepamā pulvera
Pūdercukurs dekorēšanai
Cepamā forma 20 cm diametrā